23 September 2012

Alan Cumming- uppläsaren till Leviathan-serien [Reader of the Leviathan-trilogy]

[For the English translation, see the text in grey below]


Jag förstod inte att det var den Alan Cumming som var uppläsaren till jag började med min forskning. Den Alan Cumming är en superkänd teater och film skådespelare! Medverkat i filmer som Goldeneye,  X-Men, Burlesque och Smurfarna

Det förklarar en massa om varför Leviathans uppläsare var så himla bra. Varje karaktär hade sin egen röst, sin egen personlighet så mycket att jag visste vem som sade vad för att jag kände igen rösterna. Det var som att lyssna på en film som var lite som en bok! 

Här kan man lyssna på en del av boken Leviathan! 
I was not aware of the fact that it was Alan Cumming reading before I started doing research for my review. He's a super famous theatre and film actor, who's stared in films such as GoldenEye, X-Men, Burlesque and The Smurfs

So in a way, that explains why the reading of Leviathan was so amazingly good. Every characters had his/her own voice and personality to such an extent that I knew who said what just by hearing the voices. It was really like listening to a film. 


You can listen to a sample of Leviathan here!

Och det var bara början på min julafton av information! Det finns en hel rad ljudböcker som han har läst upp, och de är böcker som jag faktiskt har varit nyfiken på att läsa: 

So that's just the beginning of the wealth of my information search! Alan Cumming as read quite a few audiobooks, and luckily enough some of them are books that I've actually been meaning to read: 


Nu längtar jag efter att få lyssna på dessa böcker!

I'm really looking forward to listening to these books now!

6 comments:

 1. Han är en duktig skådespelare och jag kan tänka mig att hans röst är perfekt för talböcker!

  ReplyDelete
 2. Jo, han är väldigt bra. Och det är kul att en sådan känd skådespelare vill läsa upp talkböcker också. :D

  ReplyDelete
 3. Finns det möjlighet att du kan hitta artikeln på internet och skicka länken till den till mig? :)
  Jag vet faktiskt inte hur det är för ljudböcker, vet inte exakt om den där metallen jag nämnde krävs i den, ska ta och kolla upp det! :)

  ReplyDelete
 4. OH MY JEE-SUS. Jag hade ingen aning om att han är ljudboksinspelare (eller vad man ska kalla dem)! Blev plötsligt mer sugen på att lyssna på Leviathan än läsa den i bokformat, haha. Tack för upplysningen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Okej, det var visst ordet 'ljudboksuppläsare' som jag letade efter. (Jag är väldigt kvicktänkt såhär på kvällen - läste igenom ditt inlägg igen och såg ordet.)

   Delete
  2. I know the feeling! *listen to all the Alan Cumming books!* http://media.tumblr.com/tumblr_lvrsn4HiSC1qamffh.png

   haha det är inte lätt att veta vad man ska kalla dem! uppläsare låt lite konstigt tycker jag... lättare på engelska med "narrator" eller "reader" tycker jag.


   Delete