2 February 2013

Bokbloggsjerka 1-4 Feb: Samlare [Collections]

[For the English translation see the text in grey below]

~checka ut Annikas litteratur- och kulturblogg för mer info om vad bokbloggsjerka är för något~ 


Åh, det var länge sedan jag var med i en bokbloggsjerka! Det känns kul att kunna delta igen!


Är du en ”samlare” av saker som kan kopplas till litteraturen (böcker, bokmärken, muggar med litteraturmotiv, etc)?

    It's been a long time since the last time I participated in this chain, so it's fun to join in again! Annikas litteratur- och kulturblogg hosts a chain where each week book bloggers answer a question about books and literature. This week's question is: Are you a collector of something connected to literature (books, bookmarks, mugs with literary motifs, etc.)?
  
       
Källa: userbytes.com
      Det är inte så att jag bestämt mig för att samla på saker och ting men när jag tänker efter så har det blivit så att jag har börjat samla på följande:

- Ljudböcker i mp3 & andra filformat. 

- Böcker om skrivande. På svenska och engelska. Om hur man skriver allt från romaner till noveller och akademiska artiklar.

- Ordböcker. Inte bara på olika språk, men också etymologiska, slang , rim, idiom (etc) ordböcker. Ju knasigare ordböckerna är desto bättre!

It's not that I have decided to collect things but when I think about it, it has become so that I have started to collect the following:

- Audio books in MP3 and other file formats.

- Books about writing. In Swedish and English. On writing everything from novels to short stories and scholarly articles.

- Dictionaries. Not just in different languages​​, but also etymological, slang, rhymes, idioms and other dictionaries. The weirder dictionary the better!
9 comments:

 1. Böcker om skrivande låter spännande. Håller på med det själv och nya uppslag är alltid välkomna.

  ReplyDelete
 2. Knasiga ordböcker lät som en intressant sak att samla på :)

  ReplyDelete
 3. MP3:or tar i alla fall ingen plats, fysisk i alla fall, så det är ju en bra grej att samla på :)

  ReplyDelete
 4. Det är väl ofta så att man inte medvetet börjar samla på saker och ting, utan helt plötsligt upptäcker man att man har ganska mycket av vissa saker!

  ReplyDelete
 5. Knasiga ordböcker låter ju faktiskt som något man måste ha. :)

  ReplyDelete
 6. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

  http://purescience.wikia.com

  ReplyDelete
 7. Ja, jag har läst How to exterminate stupidity. Den är verkligen jättebra och jätteviktig! Och jättebillig, bara 149 kronor! http://litenupplaga.se/1198 är en viktig länk!!!

  ReplyDelete
 8. Har du läst how to exterminate stupidity? Det har jag med. Och jag håller med, boken är verkligen jättebra och jätteviktig. http://litenupplaga.se/1198 är verkligen en jätteviktig länk! Den viktigaste i hela världen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 9. Så jag är alltså inte ensam om att ha läst How to exterminate stupidity? Men jag håller med er, den är verkligen jätteperfekt!!!! Jag har dessutom läst rykten på Pure science Wiki om att den även ska säljas på Bokmässan i Göteborg som är från 26 september till 29 september, och där vara ännu billigare. Där ska det även gå att få boken signerad av författaren efter hans tal 14.15 till 14.25 på lördag 28 september.

  ReplyDelete