4 August 2012

Bloggjerka 3-6 Aug: Bokrelaterad pryl [Book gadget]

[the english translation is in grey after each wall of text]
~checka ut Annikas litteratur- och kulturblogg för mer info om vad bokblogjerka är för något~  


Boklampa! En sådan liten som man fäster på boken.

Annikas litteratur- och kulturblogg hosts a chain where each week book bloggers answer a question about books and literature. This week's question is: what book related gadget do you wish for right now?

A book lamp! One of those small ones that you can attach to the books. 
Jag tycker inte om att gå och lägga mig, det är det värsta jag vet (… i.o.f.s. så tävlar ”att gå och lägga sig” och ”att vakna” med varandra om vilken som är värst). Ett trick som brukar får mig i sängs är om en bok lurar vid nattduksbordet. Grejen är att jag tror att sambon föredrar om det inte är alltför ljust i rummet när vi går och lägger oss, och jag får känslan av att läslampan lyser för mycket. En boklampa lyser bara upp boken så det låter som en bra pryl att ha! Har tidigare försökt lyssna på ljudböcker istället för att läsa, men problemet med det är att jag somnar medan boken fortsätter att spela och sedan vet jag inte var jag slutade… högst irriterande!

The worst thing I know is going to bed... well, going to bed and waking up are sort of tied in the list of things I don't like to do. A trick that works to get my ass off to bed is if a book awaits on the bedside table. The thing is that i think my partner sleeps better when there are no lights on, and i get the feeling that my bed side lamp shines too brightly for him. So a small book lamp would been a handy gadget. I've tried listeing to audiobooks instead of reading but the problem with that is that i can't keep track of where i stopped once i fall asleep. 

10 comments:

 1. De där små lamporna är jättesmidiga och funkar förvånansvärt bra :)

  ReplyDelete
 2. Åh, tänkte just på såna där små läslampor för några dagar sedan och blev alldeles nostalgisk. Senast jag använde en var nämligen när jag delade rum med massa människor under min vistelse i Irland för några år sedan. Men nu för tiden har jag ingen anledning att använda en för den enda som kan störas av ljuset är min hund, och hon klagar inte. Men kanske borde skaffa en bara för mysfaktorn!

  ReplyDelete
 3. En sådan liten lampa till sovrummet skulle jag också behöva :)

  ReplyDelete
 4. Vilken käck liten läslampa.

  ReplyDelete
 5. Jag skulle också behöva en sån lampa. :)

  ReplyDelete
 6. Riktigt fiffig pryl det där! :)

  ReplyDelete
 7. Jag har haft en sån där liten lampa, undrar vad som hände med den....

  ReplyDelete
  Replies
  1. har en känsla av att när jag skaffar mig en sådan lampa, så kommer den att försvinna efter bara några timmar... jag brukar glömma saker i konstiga ställen och katten tycker om att bära saker till konstiga ställen!

   Delete
 8. (… i.o.f.s. så tävlar ”att gå och lägga sig” och ”att vakna” med varandra om vilken som är värst)

  Samma här!

  Jo, men en sådan där lampa vore ju fiffigt :)

  ReplyDelete