18 August 2012

Bokbloggsjerka 17-20 Aug: Antäckningar till blogginlägg [Note for blog posts]

[for English translation see the texts in grey]

~checka ut Annikas litteratur- och kulturblogg för mer info om vad bokbloggsjerka är för något~  

Veckans bokbloggsjerka är sjukt rolig! Ser verkligen fram emot att läsa allas responser! :D  Här kommer den: 


Annikas litteratur- och kulturblogg hosts a chain where each week book bloggers answer a question about books and literature. This week's question is: how do you keep track of the things you want to write in a post like a review & the like?


Jag har ett Notepad-dokument där jag antäcknar idéer till mina inlägg. Jag skriver ner olika meningar och tankegångar som jag vill ha med i mina recensioner. Om jag får idéer när jag boksurfar på nätet brukar jag också skriva ner dem. Har jag inte datorn tillgänglig, så skriver jag ner antäckningarna på mobilen. I slutet av veckan samlar jag ihop mina antäckningar och ser vad för slags material jag har och vilka inlägg jag ska skriva över helgen. 

När jag lyssnar på ljudböcker brukar jag oftast komma ihåg hur långt in i boken en bra passage är. Annars är det inte ofta jag skriver i mina böcker, det är bara kurslitteraturen som är full av antäckningar och undrestryckningar.


I have a Notepad document where I note down my post ideas. I write down sentences and trains of thought that I want to include in my reviews. If I have an idea when I’m surfing on the internet, I write that down. If my computer s not with me, I type my thought into my mobile phone. At the end of the week I gather all my notes and decide what material is relevant for what I’m going to write in the weekend.


Usually when I listen to books, I have no trouble remembering how far in the story a good passage is. Otherwise I really don’t write on my books, unless it’s course literature. 

4 comments:

 1. Ännu en anledning för mig att köpa en ny mobil :) Får se om jag kan vänja mig vid att göra anteckningar där i stället. Det känns inte alltid bra att dra fram ett block på tåget.

  ReplyDelete
 2. Det är ju sjukt praktiskt att anteckna i mobilen. Den har man ju alltid med! :-)

  ReplyDelete
 3. Förlåt, jag blev lite distraherad av den söta katten. Tycks vara roligt att leka med bokmärken :)

  Om jag alltid hade mobilen med mig, skulle jag anteckna i mobilen. Men jag är en mästare på att lägga telefonen ifrån mig någonstans och sedan glömma var den är.

  ReplyDelete
 4. Svårt att anteckna i en ljudbok förstås. :)

  ReplyDelete